Glickenhaus gaat voor winst op Le Mans

Het Amerikaanse Scuderia Cameron Glickenhaus wil dat een Amerikaanse auto weer een keer de 24 uur van Le Mans wint. Maar omdat geen andere vierwieler van Amerikaanse bodem het kan, doet SCG in 2020 mee met de nieuwe SCG 007 LMP1.

Het zit de Amerikanen van Scuderia Cameron Glickenhaus blijkbaar erg hoog dat er in 50 jaar tijd geen enkel 'Muricaanse auto als eerste over de streep kwam bij de 24 uur van Le Mans. Dankzij de nieuwe hypercar-regels die de FIA in gedachten heeft, neemt SCG de grote stap en gaan ze in 2020 de race winnen.

De auto waarmee het allemaal moet gaan gebeuren is de SCG 007 LMP1. De auto werd getoond in een Facebookpost van het team, waarin ze verder ook niets technisch over de auto loslieten. Niet heel vreemd gezien niemand nog precies weet aan welke regels ze moeten voldoen. Zoals aangegeven zijn deze nog in ontwikkeling door de FIA.

Wat we wel weten is dat Glickenhaus niet genoeg centjes heeft om met de auto te gaan racen. Wel hebben ze een oplossing voor dit probleem: het maakt 25 auto's voor de verkoop. Deze worden niet exact hetzelfde als de SCG 007 waarmee de race gewonnen wordt, omdat de aangeboden hypercars ook op de straat gebruikt moeten kunnen worden. 

Wilt u zelf ook aan Le Mans meedoen, dan kan dat ook. De Amerikanen maken naast de 25 straatauto's namelijk ook één racewagen voor de verkoop. Met een beetje geluk komen deze twee samen over de streep voor een Amerikaanse 1-2 in 2020. Interesse in een toekomstige Le Mans-winnende auto? Als u rond de $1 miljoen over heeft, komt u in aanmerking.