U raadt nooit bij welk voertuig van €1 miljoen dit interieur hoort

RemetzCar mag dan helaas ten grave gedragen zijn, er zijn nog andere toko's die auto's verlengen, pimpen, en bepantseren. Zoals het Canadese Inkas, dat een recent project op basis van de G63 AMG toont.

Mercedes-Benz is de onbetwiste leider op het gebied van exclusief vervoer, vooral wanneer dit van het kogelwerende soort moet zijn. Doorgaans wordt een S-Klasse, S-Klasse Maybach, of - voor de echte high rollers - Pullman uit de kast getrokken, maar er zijn altijd mensen die zich liever identificeren met iets robuusters.

Voor deze Bilzerian-types en andere patjepeeërs is de G-Klasse eigenlijk de enige keuze, als het even kan met AMG-aanduiding. Het Canadese Inkas Armored ging aan de slag met het rijdende statement dat G63 heet, en verlengde de blokkendoos tot een forse 6,19 meter. Hierdoor is binnenin plaats voor luxe van het volgende niveau. Het passagierscompartement werd omgetoverd in een balzaal met slechts twee stoelen. Dit zijn wel fauteuils die niet onderdoen voor First Class-zitplaatsen in een A380. Het enige probleem dat je erin zou kunnen herkennen is dat bij twee meegenomen dames, er eentje op schoot moet. Maar dat gebeurde waarschijnlijk sowieso al. Probleem opgelost.

Verder zijn het binnenin allemaal clichés die de klok slaan: het fijnste leer en alcantara, een drankbar, 4K-schermen, duur hout, the works. Precies wat u mag verwachten in een extravagante patserbak met een prijssticker van iets over de miljoen euro. Oh ja, u bent ook nog beschermd tegen snoodaards met schietpistolen, zelfs wanneer deze een geweer met de bekende NAVO-7.62mm-munitie in de knuisten hebben. Een veilige gedachte.