Lamborghini-huurder pakt €40.000 aan boetes in Dubai

Stel je voor dat je 26 bent, in Dubai rondloopt en nog net genoeg centen hebt om een Lamborghini Huracan te huren. Dan maak je daar de beste huursessie van je leven van, toch?

Als je op vakantie gaat naar supercar-hemel Dubai, dan moet je er zelf ook in een gereden hebben voordat je het vliegtuig terug pakt. Precies dat deed een 26-jarige Engelse toerist. Hij huurde een gele Lamborghini Huracan en probeerde deze eens even goed uit. Het is immers een huurauto, dan hoort dat. Hij had zo'n zware rechtervoet dat hij tijdens een nachtelijke racesessie de eigenaar letterlijk uit zijn slaap hield. Deze kreeg binnen een minuut drie smsjes van flinke snelheidsovertredingen.

Volgens Gulf News verzamelde de huurder in vier uur tijd 33 boetes met een totaalbedrag van iets minder dan 40.000 euro. De snelheden lagen hierbij tussen een minimale 136 km/u en een maximale 231 km/u. Het bedrag had nog veel hoger kunnen uitvallen, maar omdat de Dubaise regering ooit een maximum boetebedrag van ongeveer 700 euro instelde (waarvan de man er tien verzamelde) viel het totaal nog mee.

Het zure, of het mooie aan dit verhaal is dat de huurder er waarschijnlijk zonder te betalen mee wegkomt. De Engelsman huurde de auto voor in totaal drie dagen, en moest hiervoor ongeveer 4.200 euro aftikken. Dit heeft hij vooralsnog niet gedaan omdat eigenaar van het verhuurbedrijf Mohammad Ebrahim zo slim was om geen aanbetaling te vragen. De auto staat nog bij het hotel en staat op het punt om in beslag genomen te worden. De huurder is nu spoorloos en misschien zelfs al het land uit. 

De gedupeerde Ebrahim kan ook niet bij de politie aankloppen. Zij willen hem niet verder helpen omdat er niet te bewijzen valt dat de Brit ook daadwerkelijk achter het stuur zat tijdens de 4-urige racesessie. Flitspalen in Dubai leggen namelijk niet vast wie er rijdt, alleen hoe hard er gereden wordt. Er blijft maar een optie over en dat is ervoor zorgen dat de overtreder het land niet kan verlaten en hem vervolgens voor de rechter slepen. Het lijkt erg onwaarschijnlijk dat dit gaat lukken, omdat er in Dubai geen duidelijke wetten zijn voor dit soort gevallen.