Allereerste McLaren P1 GTR kan uw dagelijks vervoer worden

Wilt u uw vrienden met hun McLaren P1's een keer terugpakken als ze u weer verslaan bij het stoplicht, dan is deze P1 GTR een buitenkansje. Hij doet namelijk alles beter dan de gewone P1, mag de straat op en staat te koop.

De McLaren P1 GTR is eigenlijk helemaal niet geschikt voor normaal gebruik, het is McLarens interpretatie van hoe de P1 moet zijn als hij niet wordt tegengehouden door vervelende wetgeving. De GTR is dan ook alleen geschikt voor gebruik op het circuit, daar gelden alleen de wetten van de snelste. Maar de versie die te koop staat mag toch gewoon op alle Europese wegen rijden. Dat is wel zo prettig als u uw collega's jaloers wilt maken.

De P1 GTR is in essentie een gestripte en krachtigere raceversie van de toch al idioot snelle P1. Hij heeft 87 paarden meer dan de 913 die de P1 uit zijn hybride V8 ramt. Daarbij ligt de topsnelheid ook nog eens hoger: 362 km/u in plaats van 350 km/u. Maar u krijgt wel minder waar voor uw geld. Deze versie mist namelijk nogal wat onderdelen en uitrusting om gewicht te besparen. Daartegenover staat wel dat er een gigantische vaste vleugel op de auto zit en dat u moet sturen met een Formule 1-stuur. Oh, en de buren worden zeker niet blij van dit monster, aangezien er tussen de motor en het uiteinde van de Inconel uitlaatpijpen geen geluidsdemping zit. U kunt overigens ook de eerste 30 kilometer volledig stil en elektrisch rijden, mocht u uw buren wel aardig vinden.

De aangeboden auto is amper twee jaar oud en heeft nog maar 1.448 km gereden, dus hij kan als nieuw beschouwd worden. Voor de prijs moet u helaas bij de Amerikaanse verkoper aankloppen. Deze heeft hij niet openbaar gemaakt. De enige andere te koop staande P1 GTR mag voor 3,2 miljoen euro van eigenaar wisselen. Het verschil is dat die helaas de straat niet op mag, dus we gokken dat de hier beschreven versie, afgezien van zijn #01 serienummer, nog wel iets meer gaat opbrengen.