Ferrari presenteert mysterieuze nieuwe supercar

Ferraristi opgelet: het merk met het steigerende paard komt met een nieuw exclusief speeltje. De onthulling van deze 'F176' vindt op 17 september plaats, en volgens de buzz is het een 812 waar radicaal de schaar in gezet is.

De ingrediënten 'Ferrari' en 'kleine oplages' zijn altijd een recept voor succes geweest. Denk maar aan de SA Aperta, die ter gelegenheid van het 80-jarig bestaan van Pininfarina in een even zo grote oplage verscheen. Onder anderen Lewis Hamilton heeft er eentje in de garage.

De Aperta - gebaseerd op de 599 - lijkt nu een spirituele opvolger te krijgen, op basis van de 812 Superfast. Oké, er kwamen wat one-offs op basis van de F12berlinetta, die tussen beide modellen in zat, maar als de geruchten kloppen krijgt de creatie op basis van de 812 een oplage van 200 stuks. Het zou gaan om een Speedster, een model zonder dak, ramen, of voorruit. Iets soortgelijks zagen we het afgelopen decennium in de vorm van de SLR McLaren Stirling Moss. De auto heeft codenaam F176, zojuist maakte Ferrari er een evenement voor aan, waar alleen de happy few toegang toe krijgen. We zetten de belangrijkste speculaties, opgedaan op Ferrarichat, op een rij:

  • 200 exemplaren
  • Mogelijke naam: 812 Monza
  • Eigenaren krijgen op 18 september een fabrieksrondleiding
  • Prijs: minimaal €1 miljoen

Ferrari lanceert de auto op 17 september in Maranello, op een evenement met de naam 'Icona Ferrari'. De Monzanaam zou historisch verantwoord zijn, Ferrari gebruikte hem onder andere op de open 860 Monza uit de jaren '50. We verwachten dat alle exemplaren al verkocht zijn. Of de Ferrari ook iets te maken heeft met het onlangs gepatenteerde targadak is de vraag. Hiervoor zou je een voorruit nodig hebben.

Als ultieme eerbetoon aan de gesneuvelde grote leider zouden ze de auto ook Sergio kunnen noemen, maar er is al een Pininfarina Sergio...De dealers gaan overigens in eerste instantie geen cent aan de auto verdienen, Ferrari heeft ze buitenspel gezet en biedt de auto direct aan het kleffe trouwe klantenkliekje aan. Immers: je kiest geen Ferrari, Ferrari kiest jou.