'McLaren presenteert Sainz deze week als coureur'

Carlos Sainz jr. bij McLaren is een zekerheidje, als je het de Amerikaanse media vraagt. ESPN meldt dat de 23-jarige Madrileen deze week nog naar voren wordt geschoven als vervanger van Fernando Alonso.

Met de komst van Ricciardo bij Renault kon Sainz jr. op zoek naar een nieuw team. McLaren lijkt de gelukkige renstal te worden om de zeer getalenteerde Spanjaard in te lijven. Sainz, of Carlos Sainz Vázquez de Castro - zoals hij voluit heet, staat tot eind dit seizoen onder contract bij Red Bull, dat hem uitleent aan Renault. Als het nieuws klopt betekent dat tevens dat er na jaren een eind aan de professionele verbintenis tussen Red Bull en team Sainz komt. Marko en de zijnen lijken gekozen te hebben voor Gasly, wat wel de veiligste optie lijkt. Met het dominante koppel Sainz en Verstappen haal je potentieel veel ellende binnen. Misschien dat Sainz nog een stoeltje bij Toro Rosso aangeboden kreeg, maar we kunnen ons voorstellen dat hij hier zijn neus voor ophaalt.

Dat ESPN vooruitloopt op de ontwikkelingen is niet heel raar. De Amerikanen hebben warme banden met mede-Yank Zak Brown, die bij McLaren de baas is. Zullen we Sainz bij McLaren en Gasly bij Red Bull maar vast invullen in het vorige silly season-topic?