Hebben: klassieke restomod 1976 Ford Bronco

Het lijkt niet heel erg moeilijk om een klassieke Ford Bronco er tof uit te laten zien, maar het komt neer op de details. En die heeft de restomodder van deze Bronco, Velocity Restorations genaild.

Een mooie restomod die de klassieke looks van het basismodel niet al te veel verpest, valt bij ons al snel in de smaak. Deze 'Green Beast' van Velocity Restorations doet dat ook zeker. Strakke lijnen gecombineerd met grove wielen en fijne details die het afmaken. Wij tekenen ervoor.

Aan de buitenkant ziet deze groene kolos er wellicht uit als een vrij standaard Ford Bronco. Er zijn dan ook maar kleine dingen aangepast zoals de custom koplampen en het feit dat de deurscharnieren niet meer aan de buitenkant, maar nu onderhuids geplaatst zijn. 

Onder de licht aangepaste huid is het een heel ander verhaal. Daar vinden we bijvoorbeeld een vijfliter Ford Coyote V8 die in samenwerking met een Whipple supercharger 417 pk en 530 Nm naar alle vier de wielen stuurt. Daarnaast leunt het geheel op een custom chassis met onafhankelijke wielophangingen voor en een vierpuntssysteem achter.

Als je hier nog niet onder de indruk van was, dan komt dat zeker als je naar de binnenkant van de auto kijkt. Deze is zowel klassiek, alsook modern afgewerkt. De klassieke look and feel is bewaard gebleven door grotendeels het originele interieur van een nieuw lak- of leerlaagje te voorzien. De moderne touch komt van allerlei custom matzwarte knoppen en een mooi groot instrumentenpaneel.

Voor de rest lijkt aan alles gedacht te zijn. Het motorcompartiment is prachtig afgewerkt, de ophanging is in de kleuren van de carrosserie gespoten, zelfs de uitlaatpijpen zijn in een bijpassende kleur afgewerkt. Zoals wel vaker het geval is met dit soort restomods is de prijs alleen op aanvraag. En zoals iedereen weet: als je om de prijs moet vragen, kun je het niet betalen. Dan maar genieten van de foto's.