FNV: 'automonteurs gaan protesteren bij Bovag op de stoep'

De CAO-onderhandelingen voor automonteurs tussen de vakbonden en de Bovag zijn onlangs twee keer vastgelopen op zaterdagwerk. De FNV laat nu de automonteurs actievoeren op de stoep van de branchevereniging. 

De FNV en de Bovag blijven lekker voet bij stuk houden als het aankomt op het zaterdagwerk van automonteurs. De FNV vindt dat het niet mag, en de Bovag stelt dat we in 2018 leven en werken in het weekend de normaalste zaak van de wereld is. Omdat de Bovag de eisen niet loskrijgt bij de vakbond, wilde het niet meer praten met de vakbond. Om de Bovag toch weer aan het praten te krijgen, stuurt de vakbond nu de monteurs op de brancheorganisatie af. Morgen wordt er actie gevoerd. 

De automonteurs gaan in dit geval niet staken, maar offeren hun vrije woensdagavond op om de Bovag wakker te schudden (als die nog op kantoor zijn tenminste). Volgens de FNV gaat het om een groep van rond de 150 automonteurs die die avond een treurwilg van gereedschap aan de Bovag wil aanbieden. "Monteurs worden opzettelijk onder druk gezet, terwijl er geen problemen zijn met het werken op zaterdag", zegt FNV Metaal-bestuurder Albert Kuiper.