The Grand Tour krijgt vierde seizoen

We zijn voorlopig nog niet van Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond af. Het trio heeft bijgetekend voor een extra seizoen op Amazon Prime. Maar voor seizoen 4 gaat zo'n beetje het hele format op de schop.

Na elk seizoen van The Grand Tour komen er weer geruchten naar boven dat Amazon de stekker uit de show trekt en het ex-Top Gear trio de laan uitstuurt. Maar ook nu blijken die geruchten toch niet waar en gaat Top Gear The Grand Tour vrolijk verder. Niet gek ook, want het blijkt toch ook elke keer weer een van de best bekeken shows op Prime.

Voor het vierde seizoen staan er wel wat veranderingen op stapel. Zo wordt het meest vervelende onderdeel van de show niet meer opgetuigd: de tent doet niet meer mee. Volgens de kennisgeving gaat het trio namelijk vooral op roadtrip, want dat vinden de kijkers het leukst om te zien. 

Nog een grote verandering is dat de tien afleveringen per seizoen ook niet meer terugkomen. In plaats daarvan komen er de aankomende twee jaar minimaal vier grote specials per jaar uit. Jeremy Clarkson is niet heel blij met de verandering van het format. "It’s a really sad day. I will miss the banter with each other and with the audience. We’ve been doing that show for effectively 17 years — sitting around in studios, watching cars race around the track."

Maar de 58-jarige presentator vindt aan de andere kant dat het nieuwe format een stap in de goede richting is. Het standaard verhaal van de show die ze tot nu toe gemaakt hebben wordt langzaam maar zeker toch wat saai. "There are only so many times you can watch a BMW go round the track — what more can you say? It’s got four wheels and a seat. I’m 58 and I’m too fat to be climbing on to the stage."