Toyota over ringrecord met Supra: 'waarom zouden we?'

Ein-de-lijk een autofabrikant die ook zo zat is van de onmogelijke hoeveelheid ringrecords van de afgelopen tijd. Toyota denkt dat ze snel kunnen zijn op het Duitse circuit, maar ziet het nut van een recordpoging simpelweg niet in.

Vorig jaar ging er geen dag voorbij of een autofabrikant had weer een nieuwe categorie voor een Nürburgringrecord gevonden. Het was eerder een wedstrijd om als eerste in de categorie 'tweedeurs V8 aangedreven roestige kruiwagen met voorwielaandrijving en een stokbrood in de achterbak' een ronde neer te zetten, dan om de gevestigde orde het vuur aan de schenen te leggen. Daarom zijn we er nu klaar mee, net als Toyota overigens.

Na de introductie van de nieuwe Supra moest iemand natuurlijk vragen of het in de planning lag om met de BMW Z4 Supra een recordpoging te doen. Een echt antwoord kwam er niet op. Hoofdengineur Tetsuya Tada liet vallen dat het misschien wel een keer zou gaan gebeuren. Hij was stelliger over de tijd die de auto 'zeker' neer kan zetten op het legendarische circuit: "On the old course, it’s very easy to break eights – 7:50, 7:40. It will do that easily." Daar moeten we het voorlopig maar mee doen.

Vanuit het oogpunt van de fabrikant is het volledig logisch ook om niet naar de Nürburgring te gaan. Om er een record neer te zetten moeten ze letterlijk een eigen categorie verzinnen, want op alle andere vlakken gaat de Supra geen hoge ogen gooien. Daar is hij simpelweg niet krachtig genoeg voor. 

Als je voor een ringrecord gaat, doe het dan goed en rij letterlijk iedereen zoek zoals de meneer in de Porsche hieronder doet (overigens kan de Aston Martin Valkyrie het waarschijnlijk nog sneller)