Abt geeft special edition Audi RS4+ 530 pk

Huistuner Abt van zo'n beetje alles dat bij Volkswagen AG vandaan komt, pakt de Audi RS4 nog maar eens extra goed aan. In plaats van de 'standaard' 510 pk die de RS4+ heeft, krijgt de special edition 530 paarden mee.

Vorig jaar introduceerde Abt de ABT RS4-R, een speciale editie van hun RS4+ die op alle fronten nog heftiger was. De Duitse tuner bouwde er maximaal vijftig van die binnen een poep en een scheet uitverkocht waren. Klanten bleven maar aanbellen met de vraag of ze niet alsjeblieft nog een 51ste RS4-R wilden maken, maar ABT hield te poot stijf. Soort van dan, want nu komen ze over de brug met nagenoeg dezelfde wagen: de nieuwe speciale editie van de RS4+.

De 2,9 liter biturbo V6 van de standaard RS4 produceert maar 450 pk. Na wat kietelwerk van Abt komt daar 60 pk bij voor de RS4+ en als de klant erom vraagt, dan maakt de tuner er 80 pk van. Om de extra paarden te genereren wordt overigens niet heel veel werk verricht, Abt schroeft de oude ECU van het blok en schroeft er een van henzelf op.

Gelukkig wordt er op andere onderdelen meer werk verzet, zo heeft de RS4+ in hoogte verstelbare vering (wat vooral handig is als je ermee naar de besneeuwde gebieden gaat) en wordt de hele uitlaat vervangen door een die wat meer laat weten dat het hier niet om een standaard RS4 gaat. Ook plakt de tuner voldoende koolstofvezel onderdelen op de auto die zouden moeten helpen met de aerodynamica van de bak.

Voor het interieur mag de koper zelf bepalen wat er gedaan wordt. Zoals altijd geeft Abt een oneindige keuze aan opties die alleen ophouden bij de diepte van de zakken van de koper. Er worden uiteindelijk maar 50 van deze auto's gemaakt. De prijs vertelt Abt niet, maar ze laten wel weten dat u de auto kunt komen bezichtigen op de 89ste Geneva Motor Show (7 t/m 17 maar). Hij staat daar dan niet in het rood, maar in het Viper Green.