Ferrari F40 van Gas Monkey Garage alweer te koop

Gas Monkey Garage redde in 2014 een Ferrari F40 van de schroothoop en pimpte hem direct op naar nieuwe hoogtes. Een unieke auto om in het bezit te hebben en te houden. Toch staat het ding alweer te koop. Niet geheel vrijwillig overigens.

Een Ferrari moet zo af en toe gerepareerd worden. Dit gebeurt doorgaans bij specialisten die weten hoe ze met een dergelijke auto moeten omgaan. Maar toch zit een ongeluk in een klein hoekje, want na de reparatie van deze F40 klapte de monteur vol op een metalen hek met als resultaat een Ferrari die de stempel 'total loss' kreeg. Maar gelukkig was daar Richard Rawlings die het met zijn Gas Monkey's op zich nam om de auto te restaureren en verder op te pimpen.

In 2014 kwam het project op de TV voorbij. Hierin was te zien dat de Italiaanse supercar vakkundig hersteld werd door specialisten. Dit keer zonder vervelende ongelukken. Daarna kwam het in de handen van de apen die er wat 'verbeteringen' op loslieten. Denk hierbij aan twee grote turbo's, een instelbare verhogingsset, driedelige velgen en de opvallende zwarte lak. Daarmee was de F40 ineens een van de weinige in originele staat verkerende klassiekers.

Desalniettemin verkocht Richard de auto met een dikke winst aan Oud-honkballer Reggie Jackson. Deze betaalde er $742.500 voor. In 2015 bedacht Reggie dat hij van de auto af wilde en verkocht hem met verlies aan een beheerder van parkeerplaatsen. Deze heer is onlangs in het gevang terecht gekomen omdat hij niet zo netjes met de boeken omging. Het is immers ook makkelijk om dertien miljoen dollar weg te schrijven in een business waarin veel met cash gewerkt wordt. Nadeel voor hem is dat zijn F40 in beslag is genomen en nu tegen elk aannemelijk bod te koop staat bij Apple Auctioneering.