'Liberty Media gooit Formule 1 alweer in de verkoop'

Meer dan twee jaar geleden begon Liberty Media met een deal om de Formule 1 van Bernie Ecclestone over te nemen. Maar daar lijkt de partij nu spijt van te hebben. Het lijkt erop dat Liberty Media hele circus in de vitrine gaat zetten.

Ongeveer twee jaar geleden kwam Liberty Media trots uit een meeting met Bernie Ecclestone. Ze hadden de Brit voor een zeer 'schappelijk bedrag' uit de koningsklasse van de racerij gewipt en zouden het wel even opnieuw op de kaart zetten. Zo moest de sport een jonger publiek aantrekken en was het de bedoeling om nog meer races te organiseren. Ook hadden de heren bij Liberty Media ergens het woord 'online' voorbij horen komen en daar moest ook iets mee gebeuren. Maar na drie jaar is de nieuwe eigenaar eigenlijk nergens veel verder mee gekomen. 

Tot nu toe voegden de hoge heren alleen de Grand Prix van Vietnam toe en wisten ze het bereik onder jongeren (t/m 25 jaar) vast te leggen op 14%. Dat valt nog mee ware het niet dat die jongeren maar opdraaien voor 0,06% van de totale inkomsten. Niet iets om heel erg trots op te zijn na meer dan twee jaar hard werken. 

Volgens sport-econoom John Wall Street heeft Liberty Media de Formule 1 dan ook meer problemen met de Formule 1 dan het aanvankelijk dacht. Hij speculeert dat Liberty op dit moment onderzoekt of het de koningsklasse van de hand kan doen, of in ieder geval een gedeelte kan verkopen. Daarbij is de kans redelijk aanwezig dat Bernie Ecclestone het geheel weer opkoopt voor een fractie van de acht miljard dollar die hij er eerder aan verdiende.