'Politie moet extra controleren op appende fietsers'

De boete van 95 euro voor appen op de fiets stelt natuurlijk helemaal niets voor als fietsers er nooit voor aangehouden worden. Daarom vindt minister Grapperhaus dat de politie er extra op moet gaan controleren.

Als u tegenwoordig de straat op gaat in uw auto wordt u van alle kanten omringd door fietsers die geen interesse hebben in het verkeer, maar lekker zitten te Whatsappen met hun vrienden. Vanaf 1 juli moet dat een stuk minder worden, want vanaf die dag is met de mobiel in de hand fietsen keihard VERBOTEN. Gebeurt het toch, dan wordt dat afgestraft met een boete van 95 euro. Maar dan moeten de fietsers wel aangehouden worden.

Daarom vindt minister Grapperhaus dat bij de invoering keihard kenbaar gemaakt moet worden dat de boete er is en dat hij uitgedeeld wordt ook. Hij stelt dat de toch al veel te drukke dienders extra tijd moeten besteden aan het betrappen van appende fietsers. Zeker in de eerste periode na de invoering van het verbod. De Minister laat het ook niet alleen bij woorden, hij gaat samen met de politie kijken wat er mogelijk is.

Het deed ons denken aan een eeuwenoude sketch van Draadstaal. Als Grapperhaus zijn zin krijgt kan het best wel eens realiteit worden.