Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi gaat samenwerken met Waymo

Er moeten meer taxi's zonder chauffeurs komen als het aan Google's Waymo ligt. Daarom gaat het de samenwerking aan met de auto-alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi. 

Als je zo groot bent als de auto-alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi, dan heeft een beetje slecht nieuws over een topman blijkbaar niet heel veel invloed op gesprekken over nieuwe samenwerkingen met andere bedrijven. Tenminste, Google laat zich er niet door afschrikken en gaat volgens de Japanse zakenkrant Nikkei Asian Review in zee met de drie autobouwers. 

Volgens de krant zijn de partijen op dit moment in ver gevorderde gesprekken en is de deal zo goed als rond. Het grote nieuws wordt in het voorjaar van dit jaar officieel de wereld in geholpen. Als dat zover is heeft Waymo met veel spelers op de automarkt een samenwerking. Eerder ging Google's zusterbedrijf al arm in arm met Fiat Chrysler en Jaguar. 

Waymo rijdt op dit moment met zelfrijdende taxi's in de stad Phoenix in Arizona. Het gaat hier niet meer om een test, maar om een semi-publiekelijke taxidienst. Niet iedereen die zin heeft ineens ritje zonder chauffeur mag namelijk instappen. De service is alleen weggelegd voor een bepaald aantal aangewezen klanten. Overigens wordt de taxidienst niet bepaald met open armen ontvangen in de VS.