Hennessey transformeert McLaren 600LT in Veyron-sloper

Meer dan 1000 pk in uw toch al belachelijk snelle McLaren 600LT? Daarvoor hoeft u niet bij McLaren aan te kloppen, maar de Amerikaanse tuner Hennessey maakt van uw  beschaafde supercar met liefde een monster.

Bij McLaren draait alles om precisie en balans. Daar geven ze auto's niet oneindig veel pk's mee als deze er toch niets mee kunnen. De 600LT moet het bijvoorbeeld doen met 600 paardenkrachten. Een prima aantal voor een auto in die klasse. Laat het aan de Amerikanen om die balans te verstoren door hun honger naar meer power. Het is niet voor niets dat iedereen weet dat een muscle car heel hard rechtuit kan, maar enorme moeite heeft met een bocht. Als dat iets is wat u met uw 600LT ook wilt, dan moet u de tuners van Hennessey even opbellen.

Het bedrijf dat normaliter alleen Amerikaanse creaties nog krachtiger maakt, biedt nu ook wat tuningpakketten voor McLarens aan. Drie om precies te zijn. Het begint bij de HPE700 die de standaard 600 omtovert naar 718 pk. Het is dus alsof de 600LT verandert in een 720S. Daarna komt de HPE800 die het aantal pk's met nog eens 100 verhoogt. En als laatste kan de klant nog kiezen voor de HPE1000. Daarmee verbouwt Hennessey de McLaren zodanig dat hij 1015 pk en 1175 Nm produceert.

Voor de eerste twee sets zijn relatief kleine ingrepen nodig: de uitlaat wordt vervangen door een RVS exemplaar, de luchtinlaten worden veranderd en de ECU wordt geüpdatet. Voor de 1.000+ pk-versie is er wat meer werk nodig. Hiervoor krijgt de V8 twee nieuwe turbo's, nieuwe spruitstukken, een compleet nieuw motormanagement van Motec en een stevigere versnellingsbak.

Met de HPE1000 geïnstalleerd trekt de McLaren 600LT niet meer binnen 2,8, maar binnen 2,1 seconden naar de 100 km/u. Best indrukwekkende cijfers, en dan te bedenken dat Hennessey eigenlijk helemaal niet van plan was om de 600LT te gaan tunen...