Mazda MX-5 is dertig jaar, krijgt speciale editie

Het kekke cabriootje van Mazda wordt dit jaar dertig en dat moet natuurlijk gevierd worden. Daarom komt Mazda met een speciale oranje editie waarvan de Japanners er maar 3.000 bouwen.

Sinds zijn introductie in 1989 is de Mazda MX-5 onverminderd populair. Wellicht niet zo populair als wat meer reguliere modellen, maar toch wist de productie in 2016 de miljoenste MX-5 aan te tikken. Daarmee heeft de MX-5 een recordbrekende (best verkopende tweezits sportauto) run achter de rug en wordt het hoog tijd om het dertigjarig bestaan van het model te vieren. Mazda introduceert daarom op de Autoshow van Chicago (daar werd de auto dertig jaar geleden ook geïntroduceerd) de speciale MX-5 Miata 30th Anniversary.

De auto is gelimiteerd tot 3.000 stuks en is afgelakt in Racing Orange dat volgens Mazda moet denken aan 'the breaking dawn of an exciting new day'. Daarnaast heeft de kleine sportkar speciaal ontworpen 17 inch Rays ZE40 RS30 aluminium velgen en blijft de motor helaas onaangetast.  Vlak voor de voordeuren vinden we nog een badge met daarop het chassisnummer en het feit dat het hier gaat om een speciale editie

Het thema gaat verder in het interieur met wat oranje accenten. Onder andere de verwarmde Recaro's zijn omlijst met een oranje band. Daarnaast zijn er negen Bose-speakers in het interieur verborgen en kan het entertainment aangestuurd worden met Apple CarPlay of Android Auto.

Van de 3.000 te produceren stuks zijn er inmiddels nog maar maximaal 2.500 beschikbaar. Een paar minuten na de Amerikaanse introductie was de complete toewijzing voor de Amerikaanse markt al gereserveerd. Mazda Nederland heeft ondertussen laten weten dat wij genoegen moeten nemen met tien roadsters. Of de RF ook komt en hoeveel euro's er voor de speciale edities neergetikt mogen worden is nog niet bekend.