FAAL. Politie beboet spookrijders op vluchtstrook niet

Hier volgt een servicebericht voor Rapper Boef en zijn advocaat: er is een manier om onder boetes op basis van videomateriaal uit te komen gevonden. De politie geeft het voorbeeld alvast naar aanleiding van vrijuit gaande spookrijders.

Files zijn vervelend voor iedereen behalve voor de aso die hem veroorzaakte, die is allang waar hij moet zijn. Maar hoe vervelend het ook is, het blijft nog altijd verboden om over de vluchtstrook aan de stilstaande autopolonaise voorbij te rijden. Ook niet achteruit. Als de politie u snapt, dan krijgt u daar een flinke prent voor. Tenminste, op alle wegen behalve de A73 blijkbaar. Daar trok afgelopen weekend een colonne achteruitrijdende file-ontsnappers over de vluchtstrook. Ze werden gefilmd, maar de politie slingert de aso's niet op de bon. 

In een onmogelijke faal van de Limburgse politie laten ze weten dat het gedrag van de automobilisten inderdaad niet door de beugel kan, maar dat ze er niet tegen gaan optreden. De meer dan twintig achteruitrijders die voor gevaarlijke situaties zorgden, gaan vrijuit omdat de dienders het niet met eigen ogen gezien hebben. Ook hebben ze niet zelf de video gemaakt. Volgens een woordvoerder houdt de politie in dit soort gevallen aan dat de automobilist op heterdaad betrapt moet worden om een boete te krijgen.

Dat gaat dan weer precies tegen de uitspraak van Rapper Boef in. Hij kreeg anderhalf jaar rijontzegging en moest duizenden euro's boete aan een goed doel overmaken omdat hij op video betrapt was op te hard rijden. Geen agent heeft hem gezien, of aangehouden. Dit ging puur op basis van videobeelden, dus waarom kan dat ineens niet meer met de achteruitrijders op de A73? Omdat het er meer dan 20 zijn en het best veel papier werk is om die allemaal van een bon te voorzien? Kortom, we verwachten dat Boef en zijn advocaat binnenkort weer in de rechtszaal zitten.