Netflix onthult releasedatum Formule 1-documentaire

De Formule 1 kunt u niet alleen als sport volgen, er worden de laatste tijd ook documentaires over gemaakt. Na Amazons snoozefest over McLaren in 2017 is het nu de beurt aan Netflix, met 'Formula 1: Drive to Survive'. De serie komt in maart.

Dat de serie komt is geen nieuws, aan het begin van het 2018-seizoen werd het project aangekondigd. We kunnen het ongetwijfeld zien als een logisch gevolg van de overname van de F1 door Liberty Media. Sinds er een groot mediabedrijf de baas is, in plaats van een hoogbejaarde krasse knar, is er op multimedia-gebied een frisse wind gaan waaien.

De serie is door Netflix Australia aangekondigd voor 8 maart 2019, negen dagen voor de start van de GP van Melbourne (bron). Dat geeft de kijker voldoende tijd om de 10 bestelde afleveringen voor die tijd te bingen. Een Nederlandse releasedatum is officieel nog niet bekend, maar het ligt in de lijn der verwachting dat de serie ook op andere plekken tegelijkertijd wordt uitgerold.

Enkele dagen geleden publiceerde Netflix alvast een teaser, met hierin een hoofdrol voor Max Verstappen. Vrij logisch, want hij verscheen op het BeNeLux-kanaal van Netflix. Andere versies hebben we nog niet gezien.