Bizar: verdien gratis geld met leren autobekleding

Even opletten, want u kunt geld verdienen met uw Mercedes als deze leren bekleding heeft. Deze is namelijk niet helemaal van leer en daarom moet Mercedes u compenseren voor de geleden schade. Het gebeurde eerder in Engeland.

Vandaag een leuk berichtje uit de ‘het is maar waar je je druk om maakt’-bak. De 72-jarige Engelsman Kerry Costello kocht onlangs een Mercedes-Benz E300 Cabrio voor 35.000 pond (dankzij Brexit ongeveer €3,75). Hij was in de veronderstelling dat de bekleding in de luxe-slee volledig van leer was, maar na het zien van een consumentenprogramma dat beweerde dat dit niet zo was, ging Kerry bij de dealer verhaal halen.

De dealer kon geen eenduidig antwoord geven, dus besloot Kerry onpartijdig onderzoek uit te laten voeren op zijn E-Klasse. Daaruit kwam dat er naast leer ook plastic in de zetels verwerkt was. Daar was Kerry niet blij mee en stapte naar de rechter, want hij voelde zich voorgelogen. 

Mercedes liet al snel weten dat ze inderdaad plastic in de stoelen verwerken om ze zo langer mooi te houden. Ook vertelde het bedrijf dat Costello geen schade had geleden omdat hij een occasion kocht en niet de volle mep voor de auto betaalde. Hij koos dus niet direct zelf voor de optie. 

Toch dacht de rechter hier anders over. Hij was van mening dat de omschrijving van de leren bekleding misleidend was en dat het bedrijf Costello 850 pond (straks ongeveer €0,72) moest betalen. "I think that if documents say the interior is leather, the assumption would be that this is fully leather."

Kerry is natuurlijk blij met de uitspraak en denkt helemaal niet dat hij een ouwe rijke zeikerd is: "I paid a lot of money for this car and expected an accurate description of what I was paying for. If other drivers follow the same path as me, I expect they will get the same result."