Volvo gaat alle auto's begrenzen op 180 km/u

In een totale vlaag van “wij weten het beter” SJWgedrag heeft Volvo besloten dat u niet kunt rijden, althans niet hard. Daarom gaat het bedrijf vanaf 2020 alle hun auto's begrenzen op 180 km/u.

Na jaren van daling, stijgt het aantal verkeersdoden de afgelopen jaren weer en uiteraard komt dat door Whatsappen achter het stuur. Volgens Volvo ligt dat toch iets anders, want de Zweden concludeerden uit eigen onderzoek dat het voornamelijk fout gaat als men te hard rijdt. En dan blijkbaar bij snelheden boven de 180 km/u, want voor uw en onze veiligheid begrenst het bedrijf van 2020 alle Vulva's Volvo's tot die snelheid.

Volgens Volvo zijn alle betuttelende veiligheidsdingetjes in auto's allemaal leuk en aardig, maar werken ze amper boven de 180 km/u. Om er dus voor te zorgen dat een Volvo niet crasht op hogere snelheden, kan hij binnenkort niet heel hard meer. De autobouwer begrenst de snelheid op dat 180 km/u en wordt er daarna nooit meer iemand aangereden door een laagvliegende XC90. Hoewel we gokken dat een aanrijding met een persoon op 180 kilometer per uur even dodelijk is als 250 km/u waarop veel fabrikanten hun auto's nu begrenzen.

De gemiddelde Volvo-rijder zal het vast niet heel veel interesseren, want ze staan bekend als langzame, veilige rechtsrijders. Voor de rest van de automobilisten die wel eens hun auto willen proberen is het een zorgelijke ontwikkeling. Een waarvan we hopen dat andere fabrikanten het niet overnemen.