Cupra Ateca Special Edition heeft twee uitstekende USP's

'Goh, weer een speciaaltje van een bestaand model', horen we u zeggen. Misschien waar, maar deze Cupra Ateca Special Edition heeft twee begeerlijke dingen die de standaardversie niet heeft.

Net zoals het vorig jaar met de Cupra R deed, lanceert Seats sportieve spinoff ook dit jaar een gelimiteerde editie van een nieuw model. De Cupra Ateca (rijtest) Special Edition heeft met 300 pk en 400 Nm uit de 2.0 TSI weliswaar een ongewijzigd vermogen, er hangt wel een Akrapovic-herriepijpsysteem onder. Dat dit 7 kg lichter is dan standaard zal ons chorizo wezen, geen mens die dat voelt. Echter, de succulente soundtrack van de Sloveense sirene onder de Spaanse sportieve SUV stemt zondermeer senang.

Voor de tweede unique selling proposition (USP) moeten we ons richting het interieur van de auto begeven: de stoelen zijn uitgevoerd in Petrol Blue Alcantara, en elke auto met een blauw interieur heeft bij ons een streepje voor. Daar houdt het niet op, het interieur werd opgeleukt met zwarte frames rond de ventilatieroosters en middenconsole, "while Copper Carbon Fibre interior mouldings frame the dashboard and climate controls. Inside the CUPRA Ateca Special Edition, every single detail counts and that’s why the interior is completed with the inclusion of premium CUPRA floor mats." Ja, premium vloermatten, die moet je hebben.

Koper speelt een centrale rol in de signatuur van Cupra, en daarom komen we ook hier veelvuldig koperkleurige accenten tegen. Tot de 20" wielen aan toe. Wordt u al jippig van al die sportieve pracht en praal? Dan adviseren we u even onder een koude douche te gaan staan. De Cupra Ateca Edición Especial is pas vanaf de late maanden van 2019 te bestellen.