Max Verstappen: 'Honda doet alles om te winnen'

Met nog iets meer dan een week te gaan voor de echte start van het Formule 1-seizoen mocht Max Verstappen zich weer eens uitlaten over de nieuwe Honda-motor. Uiteraard is hij weer positief over de nieuwe motorisering van de Red Bull RB15.

Zo'n beetje elk interview van iemand van Red Bull Racing loopt momenteel uit op een grote lofzang in de richting van Honda. Het is exact het tegenovergestelde van wat er vorig jaar gebeurde, toen het hele team roeptoeterde dat de Renaultmotor een brok ellende was.

Inmiddels heeft het team een flink aantal kilometers met de auto kunnen rijden en dat heeft veel kennis over de motor opgeleverd. "Zoals deze motor loopt, is totaal anders, en hoe hij op het gas reageert, de manier waarop je op- of terugschakelt," aldus Max Verstappen tegen Autosport, "Het is een wereld van verschil."

Verstappen probeert ook te vergelijken met de Renault, want "niet alles was vorig jaar altijd maar negatief." Een degelijk genuanceerd geluid over Renault is lang niet uit het Red Bull-kamp gekomen (op Daniel Ricciardo na, wellicht). Volgens Max is een van de belangrijkste verschillen tussen Renault en Honda de tijd die de motor nu op een machine getest kan worden. "Ze draaien hem vaak op de testbank, veel vaker dan we gewend waren, en dat is een goede stap voorwaarts."

Bij Renault was het testwerk voor de Red Bull Racing-motor beperkt, omdat de frisdrankracers met andere brandstof rijden dan Renault. Het gros van de testtijd was derhalve bestemd voor de eigen Renaultmotor. In het geval van Honda is de limitering er niet. Daarnaast lijkt het erop dat Honda hoe dan ook weinig concessies doet: "Eigenlijk is er niets beperkt. Ze doen alles op te proberen te winnen, hopelijk werpt dat dit seizoen al zijn vruchten af," aldus de Nedermonegask.