ABT pakt Audi RS5 Sportback aan met 510 pk

Er zijn altijd lui die 450 pk en 600 Nm uit een V6 te weinig vinden. Voor die mensen bestaan bedrijven als ABT die uw net gekochte Audi RS5 Sportback graag willen voorzien van 510 pk en 690 Nm. 

Ruim een jaar na de introductie van de RS5 Sportback heeft de auto eindelijk een prijs gekregen. Voorlopig hoeven we de auto ook nog niet te verwachten, maar toch is tuner ABT er al mee aan de slag gegaan. Dat komt doordat ze hun Duitse handjes wisten te leggen op een Amerikaans model dat eerder op de markt verschijnt dan de Europese. Maar de upgrades die nu nog voor de Trumpianen zijn, komen ook onze kant op. Dat maakt het interessant om even te kijken wat de heren (m/v) met de RS5 gedaan hebben.

De tuners kozen er natuurlijk voor om het vermogen van de standaard 2,9 liter V6 met twee turbo's wat op te rekken. Logisch, want 450 pk in een luxe slee is natuurlijk veel te weinig. 510 pk en 690 Nm is veel beter. Om die cijfers te halen heeft ABT niets gedaan wat het anders niet doet. Dat wil zeggen dat de ECU en het uitlaatsysteem zijn aangepakt. Hoeveel sneller de aangepakte RS5 gaat met het verhoogde vermogen laten de Duitsers niet weten.

Om aan te geven dat het hier niet meer gaat om een reguliere RS5 is de Audi omgedoopt tot RS5-R en heeft hij de nodige koolstofvezel extra's meegekregen. Denk hierbij aan allerlei kleine vleugeltjes rondom de auto, gigantische 21-inch velgen, nieuwe bumpers en sideskirts en een ietwat schattig vleugeltje. Aan de binnenkant wordt duidelijk dat er maar 50 van deze RS-R's worden gemaakt, want daar monteert ABT een speciale badge waar dat op staat aangegeven. De rest van het interieur is volledig naar wens van de klant aan te passen.