Max Verstappen reed op zijn dooie akkertje achter Hamilton aan

De eerste Grand Prix van het seizoen was voor Max Verstappen zonder meer een succes te noemen. Met P3 verbeterde hij zijn resultaat van 2018 (P6, met spin) aanzienlijk. In een terugblik geeft Max zijn beleving weer van de Australische GP.

Voor Red Bull is het seizoen goed begonnen. Weliswaar werd er een foutje gemaakt, waardoor Gasly in Q1 bleef steken en uiteindelijk net buiten de punten finishte, maar aan de andere kant heeft de Honda-motor zowel betrouwbaarheid als potentie getoond. Max Verstappen scoorde zijn zesde podium op rij, en was dik tevreden met P3. Dat was volgens hem het beste dat erin zat. Een ontketende Helmut Marko - drijvende kracht achter de Honda-deal - was het daar niet per definitie mee eens. Hij gaf na de race aan dat Red Bull voor P2 had kunnen gaan, omdat ze Max helemaal hadden voorbereid op een offensief in de laatste ronden. Zijn batterij was helemaal vol, alleen zorgde een foutje ervoor dat het gat tot 3,5 seconden werd opgerekt. Unfortunately, peanut cheese.

Voor Max zelf was P2 niet echt realistisch. Hij kon weliswaar Hamiltons tempo probleemloos volgen, getuige het gat dat keurig op een seconde of anderhalf werd gehouden. Hierover zei Max gisteravond in het programma Peptalk: "Ik haalde Vettel in, en daarna probeerde ik twee rondes lang om dat gat dicht te rijden. Dat ging ook heel makkelijk, alleen toen hebben we met het team besloten tot het einde van de wedstrijd te wachten omdat we betere banden hadden [Hamilton klaagde al in een heel vroeg stadium over slechte banden, red.]. Dus ik heb, wat zou het zijn, twintig rondes heel rustig aan gereden. Gewoon erachteraan getourd zeg maar."

Bij de actie op Vettel, die gisteravond in de nieuwe Asfalt-podcast samen met Kvyats inhaalactie op Gasly werd voorgedragen tot moment van de race, had Red Bull de party mode van de Hondamotor ingeschakeld: "We hadden de partymodus aanstaan, en dan zie je wel dat de topsnelheid al redelijk goed is. Ook voor Honda was dit natuurlijk super mooi om op het circuit Ferrari in te halen."

Over de domper van Ferrari, dat na de wintertests tot boven de hemel werd gehypet, maar voor het eerst in jaren in Melbourne het podium volledig miste: "Het blijkt wel dat je niets van de testen kan zeggen. Iedereen dacht natuurlijk dat Ferrari heel sterk zou zijn en ik denk dat ze zelf ook wel een beetje verrast waren dat ze niet zo goed waren." Over twee weken is de Grand Prix van Bahrein, waar Verstappen de afgelopen jaren niet bepaald schitterde. Vorig jaar reed hij zich stuk op Hamilton, het jaar ervoor faalden zijn remmen, waardoor hij rechtdoor van het circuit ging. Dat kan dit jaar alleen maar beter gaan dus.