Lister LFT-C geeft Jaguar F-Type 675 pk

Als Jaguar niet over de brug wil komen met een F-Type met meer dan 600 pk, dan moet je zelf aan de slag. Daarom bouwt Lister nu tien cabrio F-Types om tot 675 pk monsters.

Jaguar is niet bepaald een autobouwer die schuw is van smerig klinkende V8's die veel paardenkrachten produceren. Maar veel verder dan 575 pk in de F-Type SVR (en 600 pk in de XE SV Project 8) komt het helaas bij de Britten. Niet dat dat niet genoeg is, maar in het geval van pk's zijn er niet veel mensen die 'nee' zeggen tegen meer. Zo ook niet de heren (m/v) van Lister. Zij namen de dakloze F-Type en maakten de sportiefste jag nog sportiever door de vijfliter V8 bijvoorbeeld 675 pk te laten produceren.

Maar net als bij de LFT-666, maakte Lister het zich niet makkelijk met de conversie van F-Type naar LFT-C (de C staat voor cabrio), want naast de motorische upgrade zijn bijvoorbeeld veel carrosserie-onderdelen opnieuw ontworpen en uit koolstofvezel opgetrokken. Daaronder vallen bijvoorbeeld de bumpers, sideskirts, diffuser, maar ook de wielkasten achter en een nieuwe grille. Dat allemaal om de nodige kilogrammen te besparen. Iets waarbij ook de lichtgewicht velgen helpen.

Naast dat alles heeft de tuner natuurlijk ook het nodige aan de ophanging gedaan om ervoor te zorgen dat al die paardenkrachten netjes op de weg komen en ook bruikbaar zijn. Maar leuker nog is dat Lister donders goed weet dat het hier met een cabrio werkt. Daarom heeft hebben de tuners extra aandacht besteed aan het motor- en uitlaatgeluid. Toch leuk als je dakloos door een tunnel rijdt.

Net als de LFT-666 is de LFT-C gelimiteerd. Lister maakt er maar tien die stuk voor stuk een vanafprijs van £139.000 meekrijgen. Daarvoor krijgt de koper niet alleen een van de krachtigste F-Types ter wereld, maar ook een van de meest luxe. Het interieur kan namelijk geheel naar wens uitgerust worden met allerlei luxueuze opties als handgestikt nappaleer afkomstig van Britse koeien.