Antivaxxers bedreigen Formule 1

Alle bezoekers van de Grand Prix van Australië hebben een gezondheidswaarschuwing gekregen. Ze zijn namelijk mogelijk in aanraking gekomen met iemand met de mazelen. De antivaxxers hebben hun intrede gedaan in de Formule 1.

Het was natuurlijk een kwestie van tijd voordat de Formule 1 in aanraking kwam met een besmettelijke ziekte. Het zijn evenementen waar honderdduizenden mensen op af komen, en als ze allemaal netjes gevaccineerd zouden zijn (zoals vroeger het geval was) was er niets aan de hand geweest. Afgelopen weekend vond een antivaxxer dat ze ook wel naar Albert Park kon komen met rode bulten op haar lichaam. De dame in kwestie ligt nu in het ziekenhuis om aan haar makkelijk te voorkomen ziekte behandeld te worden. 

De organisatie van de Grand Prix van Australië laat met de Australische autoriteiten aan iedere bezoeker van de race weten dat ze mogelijk in aanraking zijn gekomen met een dom ziek persoon. Als ze zich niet goed voelen moeten ze direct een dokter raadplegen. 

"Anyone who presents with signs and symptoms compatible with measles should be tested and notified to the department. There should be an especially high index of suspicion if they have attended any of the areas stated above and are unvaccinated or partially vaccinated for measles."

De patient zero zat tussen de normale mensen op de Jones-tribune en verplaatste zich naar de Fangio-tribune, Gate 1, Gate 2 en verschillende eettentjes om zoveel mogelijk mensen te infecteren met het virus.