Bouw van Bugatti La Voiture Noire duurt nog 2,5 jaar

Bugatti is niet bepaald de snelste autobouwer ooit, maar ze nemen wel heel erg ruim de tijd met de La Voiture Noire. De Fransen hebben er nog 2,5 jaar voor nodig. Oh, en die auto die we op Genève zagen, die was elektrisch

Tijdens de Autosalon van Genève liet Bugatti vol trots hun duurste auto ooit zien: de 11 miljoen euro kostende La Voiture Noire. Maar de auto die ze daar lieten zien is eigenlijk helemaal niet de auto die Ferdinand Piëch bestelde. Het is niets meer dan een rollende carrosserie aangedreven door een elektromotor. Het duurt namelijk nog minimaal twee jaar voordat de echte La Voiture Noire af is en uit de fabriek rolt.

En nee, dat betekent niet dat Bugatti nog moet beginnen met de bouw van de wagen. Hier zijn ze al lang en breed mee bezig. Sinds de heer Piëch zijn krabbeltje onder het koopcontract zette, is de Franse autobouwer al aan de slag met de wagen. "It’s not the final car. We only started working on the project half a year ago, when the customer agreed to our project proposal, we started building it. The car will be delivered only in two to two and a half years," vertelde Tim Bravo, hoofd communicatie van Bugatti, aan Carscoops.

Na afloop van de Autosalon van Genève druppelden er langzaam video's online waarin beweerd werd dat de auto helemaal niet reed met een W16 achterin. De verklaring hiervoor was de zoem in de video (die overal vandaan kon komen). En dit blijkt nu toch echt de waarheid te zijn: de La Voiture Noire die Bugatti liet zien is eigenlijk een elektrische auto. De eerste echte elektrische Bugatti.

De reden hiervoor is simpel: het is makkelijker voor de mensen van Bugatti om een elektrische aandrijflijn te installeren en daarmee het showmodel te verplaatsen onder z'n eigen kracht, dan dat het is om hem overal maar heen te duwen. De uiteindelijke versie krijgt gewoon de 1.500 pk producerende W16 uit de Chiron mee.