Mercedes CLA krijgt 300+ pk, en de hartelijke groeten van AMG

Oppergaatjevuller Mercedes breidt zijn CLA-lijn uit met een CLA 35 4MATIC. We wisten eigenlijk zeker dat we al over deze AMG light geschreven hadden, maar na wat zoekwerk bleek dit de A35 sedan te zijn. Een honest mistake.

Mercedes-AMG dendert vrolijk verder met zijn viercilinder modellenaanbod. Was deze vroeger alleen in '45'-trim te krijgen, inmiddels plakken de Duitsers als bezetenen '35'-stickers op alles wat nieuw en in de basis voorwielaangedreven is. We hadden al een A35 hatchback en sedan, en nu is de CLA 35 aan de beurt, voor als de daklijn van de A35-met-kont- u net te steil afloopt.

Het recept van de CLA 35 is bekend: 306 pk, 400 Nm en permanente 4MATIC-vierwielaandrijving. 0-100 gaat in 4,9s en de 2.0 turbo is gekoppeld aan een 7-traps DCT. Aan stoplichtsprinters is ook gedacht: "De standaard RACE START-functie maakt het mogelijk om vanuit stilstand maximaal te accelereren en is een zeer emotionele belevenis." Ah gelukkig, we waren al bang dat het vloeren van het gaspedaal anders klinisch zou aanvoelen. De ho-ijzers meten voor 350 mm en achter 330 mm in diameter.

Evenals bij de A35 hatch werd er voor banaangeel gekozen als introductiekleur. In deze tint is de CLA 35 vanaf 16 april te zien op de New York International Auto Show. De verkoopstart is twee weken later - op 29 april 2019 - en de introductie in West-Europa vindt plaats in augustus 2019. Tegen die tijd zien we wie het knalgele voorbeeld heeft gevolgd, en wie toch maar voor veiliger grijs is gegaan. Verwacht de komende tijd ook nog een CLA 35 Shooting Brake, een GLA 35, en wellicht een GLB 35. En ja, die gaan we allemaal behandelen.