Britse politie plukt bizar knutselwerk op wielen van weg

Auto's maken is een vak, en dat vak moet je aan de professionals overlaten. Meestal. De échte doe-het-zelvert maakt zijn vervoer namelijk gewoon zelf. Zoals de eigenaar van deze vreemde Britse contraptie.

De rare eenzitter, omschreven als "homemade electric motorcycle", die was "made from bits of balsa wood and duck tape", voldeed aan alle basiseisen om de weg op de te mogen, en had ook een kenteken. Nu zijn de registratieregels in het Verenigd Koninkrijk extreem soepel, dus als het ergens kan, is het daar. Het ding zou nochtans niet misstaan in een Mad Max-film.

Bij het aanschouwen van de blote voeten van de eigenaar, hebben we zo'n vermoeden wat voor soort levensstijl hij leidt. Eentje die niet te vele leunt op consumeren, maar wel op duurzaamheid. Good for him. En kudos voor de creativiteit, ook al ziet het voertuig er een beetje houtje-touwtje uit. But it ain't stupid if it works. En deze man bespaart zich wel mooi even 111.000 euro aan aanschafkosten voor een Volkswagen XL1. Bovendien heeft dit knutselwerk, in tegenstelling tot de VW, geen dieselmotor.