Vanaf volgende week sneller laden aan de Tesla-Supercharger

Even een 'splash and dash' maken bij de Supercharger, voor die laatste kilometers tot u aan de thuislader kunt? Dat wordt nu nog aantrekkelijker, want Tesla schroeft de komende week de laadsnelheden op.

Aan de extra rappe nieuwe laders ligt de Supercharging V2-technologie ten grondslag. Deze wordt de komende week in Europa uitgerold, en verhoogt het piek-laadvermogen van 120 naar 150 kW. En dat is prettig, als u op een strak schema reist, of als het druk is bij de Supercharger-zuil. 

Tesla meldt dat het gros van de Europese Superchargerstations harder gaat, slechts een klein deel is niet onmiddellijk in staat om het volledige piekvermogen van 150 kW te ondersteunen. Deze sites zullen incrementele verbeteringen zien (tot 138 kW). Op het touchscreen in de Tesla is het maximale actuele vermogen van verschillende Superchargerlocaties te zien. Wilt u profiteren van extra 'Tesla-juice'? Zorg er dan voor dat firmware 2019.16.4 (of hoger) geïnstalleerd is.

Heeft u een Model 3, en wilt u tot 250+ kW kunnen laden, zoals in onderstaande video? Dan moet u nog even wachten, Supercharger V3 wordt in het laatste kwartaal van 2019 in Europa ingevoerd. Als tweede video een vergelijking tussen een '120 kW V2' en een '150 kW V2'