Ross Brawn: uitvallen Verstappen teleurstellendste moment GP België

Nederlandse fans die dit weekend speciaal voor Max Verstappen naar Spa-Francorchamps waren afgereisd, kregen al na een bocht een teleurstelling te verwerken. Ook voor Ross Brawn was de DNF van Max het dieptepunt van de race.

Afgelopen zondag beëindigde Max Verstappen een indrukwekkende reeks van 21 races met top 5-finishes. Hij verprutste zijn start, en compenseerde daarna iets te gretig, waardoor hij zichzelf in La Source erg kwetsbaar aan de binnenkant van Raikkonen positioneerde. Deze deed hetzelfde als in 2016 in dezelfde bocht, namelijk tegen Max aanrijden. Het was einde race voor Max Verstappen, die in de races ervoor net op 7 puntjes van Bottas was geraakt. Helaas, pindakaas. Gelukkig redde Albon de eer van Red Bull nog een beetje, door knap als vijfde te finishen.

Max blijft derde in de stand, maar staat nu wel 22 punten achter op Bottas, die als derde finishte. Technisch directeur Ross Brawn voelt mee met de oranje fans, zoals opgetekend bij GPUpdate: "Bovenaan de lijst met teleurgestelden op zondag moet Max Verstappen staan." Over de kansen van Red Bull in de Ardennen: "Vanaf het begin van het weekend stond Verstappen voor een lastige taak. Op dit soort circuits moet Red Bull niet alleen toegeven op Mercedes, maar ook op Ferrari. Honda heeft ongetwijfeld veel progressie geboekt dit seizoen, maar de motor is nog geen partij voor die van de rivalen op bepaalde omlopen. Max mocht hopen op een vijfde plek en misschien iets meer, gezien Sebastian Vettel moeite had zijn banden te managen. Maar een podium zat er op zondag niet in. Er zit alleen een groot verschil tussen dat en terug moeten lopen naar de pitstraat met de helm in je handen enkele ogenblikken na de start."

Ook voor Kimi waren de druiven zuur: "Na een briljante kwalificatie die Raikkonen door gridstraffen van anderen op de zesde startpositie zette, was het ook voor hem voorbij. De botsing in de openingsronde was typerend voor wat we al veel vaker hebben gezien in de bocht La Source". Komende zondag wordt de GP van Italië verreden, op een circuit dat eveneens de Ferrari's en Mercedessen ligt.