Dit is de coolste Franse rally-auto sinds de Renault 5

Offroad scheurijzer uit Alpine-fabriek in Dieppe
Alpine A110 Rally

Rally-adepten met diepe zakken, opgelet: er is een ideaal speeltje uit de stallen van Renault verschenen. Met deze 300+ pk sterke Alpine A110 kunt u uw lol op, op het onverhard.

Achterwielen

Het aluminium chassis van deze Alpine Rally is gelijk aan dat van de A110 GT4 en Cup. Daarnaast kreeg het model een rolkooi, instelbare vering, sterkere remmen, en natuurlijk kuipjes met gordels waarin je geen kant op kunt. Zoals het heurt. Onder de kap werd de bekende 1.8 Turbo tot boven de 300 pk opgevoerd. Deze ontvangt zijn octaansap van uit een 65 liter grote brandstofcel, en is gekoppeld aan een sequentiële zesbak. Om het leuk te houden blijft deze A110 achterwielaangedreven.

De A110 Rally is herkenbaar aan zijn flinke achtervleugel, kippengaas in de voorbumper en carbon onderdelen. Voor de gelegenheid werden de ronde koplampjes afgekruisd. As you do. De auto werd dit weekend officieel gepresenteerd tijdens de Rallye Mont-Blanc Morzine, in de Franse Alpen.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ecce088679b3', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });