Komt Fernando Alonso dan echt terug in Formule 1

De stoelendans in de Formule 1 voedt de geruchten rondom Fernando Alonso. De bejaarde Spanjaard zou wel weer toe zijn aan een tweede terugkeer bij Renault. De voormalig wereldkampioen voedt nu zelf de het geruchtenvuurtje.

Fernando Alonso

Het vertrek van Sebastian Vettel bij Ferrari, zorgde voor een leeg stoeltje en voordat dat werd gevuld trok McLaren Daniel Ricciardo vast weg bij Renault. Om plaat te maken voor Ricciardo kickte McLaren Carlos Sainz - die ze zelf bij Renault hadden weggehaald - de laan uit. Voor Carlos was er geen tijd om te huilen, en vooral ook geen reden, hij werd kort daarop aangekondigd als de nieuwe rijder van Ferrari.

Gevolg van de wisselingen is dat Renault met een lege stoel zit. Hoewel niemand erover speculeert dat die zit misschien een mooie kans is voor Nico Hulkenberg, richten de geruchten zich op Fernando Alonso. De inmiddels bejaarde Spanjaard (38), had een zetel in de Endurance racing en voor de Indy 500 te pakken. Zou hij een terugkeer in de Formule 1 ambiëren? Oud-Renault-F1-baas Flavio Briatore zegt van wel. Volgens de Italiaan is Alonso na een F1-loos seizoen tot rust gekomen en kan hij weer meedoen in 2021 (twee seizoenen na zijn vertrek).

Alonso zelf voedt de geruchten ook, maar hij is een bekende troll. In een videocall met Madrileense studenten zegt 'Nando dat zijn grootste uitdaging voor komend jaar: "in de hoogste categorie van de autosport op het hoogste niveau [ligt]: in de Formule 1, de IndyCar of in de endurance."

Maar waarom zou Renault Alonso nóg een keer terughalen? Heeft het voor het bedrijf wel bedrijf zin om weer miljoenen te gooien naar een coureur, terwijl de auto gewoon nog niet goed genoeg is om mee te kunnen rijden? Zou het niet handiger zijn om eerst een goed rijdende wagen te bouwen en dan pas een dure coureur erbij te halen?

En moet Alonso geen lering trekken uit de terugkeer van Michael Schumacher in de Formule 1? Toen hij bij Mercedes terugkeerde reed hij ook nauwelijks een deuk in een pakje boter. Wellicht is het beter om gewoon het vizier op die Triple Crown te houden.