Hoera. Fernando Alonso rijdt toch Indy 500

De jacht naar de Triple Crown of Motorsport is weer aan. Fernando Alonso rijdt komende mei toch nog de Indy 500. Het nieuwe McLaren-team, Arrow McLaren SP, zet een derde auto in tijdens de iconische race.

McLaren

Eerder leek het erop dat de jacht voor naar de driekoppige kroon van de autosport erop zat voor Fernando Alonso. De Spanjaard was dichtbij een deal met het team van Andretti. Helaas voor Nando rijdt dat team echter met Honda en in Japan zijn ze de voormalig wereldkampioen F1 nog niet vergeten. Er kwam een veto uit Tokio: Alonso rijdt niet met een Honda-motor.

Gelukkig voor Fernando Alonso is de liefde tussen hem en zijn oude team McLaren nog niet bekoeld. Extra fijn voor meide is dat er geen Honda-motoren achter de rijders van Arrow McLaren SP liggen, maar Chevrolets. Er is dus geen motorleverancier die een stok tussen de spaken kan gooien.

Fernando stapt in de wagen met nummer 66, de Ruoff Mortgage Arrow McLaren SP Chevrolet. Hij is uiteraard gelukkig dat hij het op mag nemen tegen onder meer Rinus van Kalmthout: "I am a racer and the Indy 500 is the greatest race in the world. I love the incredible fans who make it so special for all of us drivers and make me want to come back. I have maximum respect for this race and everyone who competes in it and all I want to do is race against them and give my best, as always."

Het is de bedoeling dat de campagne van McLaren niet zo'n sof wordt als vorig jaar. Daarom hebben de Britten nu een deal met een ander team gesloten en Alonso is alvast positief: "[...], I am impressed with how the new organisation and operation is developing into a strong package with the Chevrolet partnership. The team has experienced, well-qualified people and great resources, and I’m confident we can be competitive."

Autosport
  • McLaren