Tesla Cabriolets zijn een ding: Model 3 en Model S zonder dak

Behalve de Roadster is er nooit een Tesla gebouwd zonder dak. Tot nu, want de Tesla Model S en Tesla Model 3 zijn inmiddels te verkrijgen met een tentje in plaats van een dak. Elektrisch de zomer in.

Tesla Model 3 Cabrio

Elon Musk levert de Tesla Model S en Model 3 alleen als hatchback/fastback/sedan en dat is jammer voor mensen die graag zonnebrand opsmeren in de auto. Cabrio's waren er niet, maar dankzij het Amerikaanse Newport Convertible Engineering (NCE) zijn ze er nu wel. U moet niet te vaak met het dak dicht rijden, want de constructie staat niet bepaald mooi op de auto's, maar open rijden kan nu. Extra goed nieuws: het bedrijf heeft ook een vestiging in Cannes dus u kunt meteen een auto voor uw Zuid-Franse vakantiehuis kopen.

Omdat Tesla nogal wat technologie inbouwt in de auto, zijn de cabrio's niet heel erg mooi geworden. Beide modellen hebben een 'roll bar' op de B-stijl. Dat is uiteraard handig voor de stevigheid van de auto, maar echt esthetisch is het niet (laat dat aan Touring Superleggera over). Een aantal sensors van de Autopilot zitten echter in de B-stijl dus kun je die beter niet wegknippen.

De Model S was al langer zonder dak te krijgen bij NCE, maar nu is ook de kleine Tesla in luchtige toestand te bestellen. Toch fijn als u graag zwaait naar het publiek op de boulevard.