Trouwstoet gaat mis: Rotterdamse Mercedes-AMG C63 Cabrio tegen paal

De plaag van toeterende trouwaso's is nog niet voorbij. Maandagmiddag was het weer raak in Rotterdam, het epicentrum van toeteroverlast dit seizoen. Een rijbewijsloze bontkraag knalde in hartje 010 tegen via een rij fietsbeugels tegen een lantaarnpaal.

Trouwaso

Trouwen en autorijden zijn een combinatie die vroeger niet vaak tegelijk bij elkaar werd genoemd, maar het is de laatste tijd een vast duo aan het worden. Waar de autochtonen alleen een rouwstoet hebben, hebben exotische tradities een trouwstoet ingevoerd. Luid toeterend rijden gehuurde dure bolides door de stad om iedereen te irriteren met de boodschap dat een stelletje een overeenkomst tot het houden van elkaar hebben gesloten (hoe romantisch om een contract te sluiten over de liefde, *kuch*).

Niet alleen het toeteren is overlastgevend, de trouwaso's revven ook veelvuldig met de huurbakken. Trekken hard op, negeren stoplichten, slaan agenten knock-out, botsen op beveiligingswagens enzovoorts. Episode miljoenmiljard in dit feuilleton speelde zich maandagmiddag in Rotterdam af. Een Mercedes-AMG C63 Cabriolet met achter het stuur een eencellige zonder rijbewijs klapte op het Pompenburg tegen een lantaarnpaal.

Een ooggetuige meldt bij RTV Rijnmond: "De stoet stopte even, mensen stapten uit en maakten onderling ruzie. Daarna reden ze door." Uiteraard, ruzie maken, dat hoort er ook nog bij en daarna snel wegwezen voordat de politie komt. Die kwam uiteraard snel ter plaatse (het hoofdbureau zit op nog geen honderd meter van de plaats des onheils) en deelde een partij boetes uit voor rijden zonder rijbewijs, het onnodig veroorzaken van verkeershinder en het laten rijden van een persoon zonder rijbewijs. Wat een leuk huwelijkscadeau!