Porsche Cayenne GTS 4.0 biturbo V8 meer cilinders is beter

Porsche is klaar met downsizen. De Cayenne GTS krijgt vanaf nu weer een echte 4.0 liter V8 mee in plaats van een de 3.6 liter V6, omdat meer toch beter is.

Porsche Cayenne GTS

Kennelijk heeft Porsche besloten dat meer cilinders toch beter bij het merk passen dan minder cilinders. Nadat de 718 GTS zijn viercilinder in mocht ruilen voor een zescilinder boxermotor is het nu de berut aan reuzenbroer Cayenne.

De tankPorsche krijgt dus de 4.0 liter V8 mee. Door de biturbo levert hij 460 pk en 620 Nm koppel en dat is respectievelijk 20 pk en 20 Nm meer dan de 3,6 liter V6 van voorheen leverde. Het resulteert in een nul naar honderd kilometer per uur sprint van de rijdende bunker in 4,5 seconden. Ook dat is sneller (0,6 seconde) dan de ouwe GTS deed. U raadt vast ook dat de topsnelheid is toegenomen, en dat klopt: 8 kilometer per uur (naar 270 km/u).

Uitlaten

Voor de GTS Coupé heeft Porsche ervoor gekozen om het uitlatenpaar in het midden samen te laten komen. Zo zijn de GTS'en Coupé voortaan goed herkenbaar van achteren. Over de motor kan Porsche zelf heel erg mooi schrijven, dus take it away, PR-meneer: "Met de 4,0-liter V8 die Porsche ook gebruikt voor het topmodel van de Cayenne zijn de nieuwe GTS-modellen krachtiger en tegelijk efficiënter dan ooit, wat onder meer te danken is aan de optimaal functionerende 8-traps Tiptronic S automaat, adaptieve uitschakeling van de cilinders, directe brandstofinspuiting met centraal geplaatste injectoren en een uitgekiend warmtemanagement. De sportiefste Cayenne-modellen verbruiken 14,1 tot 13,3 liter brandstof per 100 kilometer volgens de WLTP-norm."

De nieuwe GTS'en van de Porsche Cayenne zijn vanaf vadaag te koop bij de dealer: € 178.900 voor de Cayenne GTS en € 183.800 voor de Cayenne GTS Coupé. U krijgt in julli al bericht om uw exemplaar op te pikken.