VIDEO. Aston Martin DB5 uit Goldfinger leeft weer

De nieuwste James Bond-film zou aanvankelijk in april uitkomen, maar de release is door corona wat maanden uitgesteld. Niet uitgesteld is de nieuwe ouwe Aston Martin DB5. De wagen die in 007's epische Goldfinger voor het eerst te zien was, is in een kleine oplage 'opnieuw' gebouwd. Dit zijn de eerste beelden.

Aston Martin DB5 007

Aston Martin heeft de smaak van de continuation series goed te pakken. Deze DB5's zijn daar een mooi voorbeeld van. Ze zijn niet geschikt voor de weg, maar ze zijn wel leuk. In de auto's zitten bijna alle leuke features die Sean Connery in Goldfinger als James Bond tot zijn beschikking had. Dat betekent draaiende kentekenplaten om de auto 'onherkenbaar' te maken. Twee machinegeweren achter de voorste knipperlichten en in de achterlichten sproeiers voor een olievlek. Uiteraard heeft de wagen ook een kogelwerend scherm om de inzittenden te beschermen tegen achteropkomende vijanden.

Zelfs de knop voor de schietstoel waarmee Bond de handlangers van Goldfinger en Oddjob uit de DB5 lanceerde zit erbij. Het gat in het dak ontbreekt ook niet, dus u kunt waarschijnlijk niet veilig plaatsnemen op de passagiersstoel. De kans dat u daadwerkelijk in een van deze Continuation DB5's terechtkomt is overigens niet zo groot: er zijn er slechts 28 gebouwd en enkele daarvan waren gereserveerd voor de filmproductie van de nieuwe 007.