Porsche 911 Turbo Coupé en Cabriolet komen op tijd voor de tweede golf

Afgelopen maart toonde Porsche de nieuwste incarnatie van de Porsche 911 Turbo S. De opperbaas van Turbo heeft natuurlijk ook een klein hulpje, net iets minder opper, maar nog steeds een baas: de Porsche 911 Turbo. In Porsche-traditie komen de Coupé en de Cabriolet tegelijkertijd.

Porsche 911 Turbo

Wat is er beter dan de dag beginnen met een verse Porsche? Weinig is beter. Deze donderdag begint dus goed, want tadaa, hier is de nieuwe Porsche 911 Turbo. Vijfenveertig jaar na het origineel is dit de nieuwste 911 Turbo. Modelserie 992 en dat betekent -volgens ons- een eindeloos mooie auto.

Turbo

Natuurlijk hebben alle 911's momenteel een turbo tegen hun zescilinder blazen, maar toch is de Turbo nog wat meer Turbo (dankzij twee turbo's). De motor levert 580 pk, dat is flink minder dan de 650 pk die de 911 Turbo S heeft, maar 40 pk meer dan zijn voorganger. Ook de koppels zijn met 40 stuks toegenomen naar 750 Nm (Turbo S heeft 800 Nm).

De cijfers zijn goed voor acceleratie van nul naar honderd km/u in 2,8 seconden, wat 0,2 seconde sneller is dan eerst. Porsche vergelijkt de cijfers voor acceleratie en tussenacceleratie met de waarden die de vorige generatie Turbo S op de weg kon leggen. De maximumsnelheid van de nieuweling is 320 kilometer per uur.

Overall heeft deze Porsche 911 Turbo twee keer zoveel vermogen als zijn originele broer uit 1975. Die auto leverde 260 pk uit een drieliter boxerzes.

Voor de extra's en de onderstelset-up schakelen we even over naar de woordvoerder van Porsche, want die brengt het schitterend onder woorden: "Voor het eerst levert Porsche een optioneel sportuitlaatsysteem op de 911 Turbo. Ook nieuw zijn de twee verschillende onderstelvarianten: het standaard Porsche Active Suspension Management-onderstel (PASM) en een aanzienlijk harder sportonderstel dat de Turbo 10 mm verlaagt en de wendbaarheid ten goede komt. De afstemming verhoogt de rijdynamiek en zorgt voor nog meer stabiliteit in snelle bochten, bijvoorbeeld op het circuit. Het Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC), het onderstelregelsysteem dat overhellen tegengaat, en het keramische remsysteem Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) met geel gespoten vaste remklauwen met tien zuigers vooraan zorgen voor nog meer rijdynamiek en extra stabiliteit."

Ook nieuw voor de 911 Turbo is het "Lichtpakket" Dat gaat niet over de verlichting, maar over het gewicht. Porsche installeerr lichtere stoelen, geen achterbank en laat wat isolatie weg om zo 30 kilogram te besparen (wellicht doet u er beter aan om dat biertje te laten staan en lid te worden van de crossfitclub).

De beide Turbo's (coupé en cabrio) zijn vanaf vandaag te bestellen en de vroege boekers kunnen hun auto dan in oktober ophalen (heeft u wat leuks te doen in de volgende lockdown). De 911 Turbo Coupé heeft een prijs van € 239.200, de 911 Turbo Cabriolet staat vanaf € 254.600 in de prijslijst.

Misschien ook voor jou:
Porsche 911 Turbo S in foto's