BMW 545e xDrive is hier

BMW vernieuwde onlangs de 5 Serie en kondigde aan dat er een plug-in hybride zou komen. Dit is de 545e xDrive goed in beeld. Natuurlijk zijn de veranderingen niet schokkend, maar het is leuk om de stille vijf met zes-in-lijn te bekijken.

BMW 545e xDrive

Downsizen zonder afscheid te nemen van de i6, wat wil een mens nog meer (behalve helemaal niet downsizen)? BMW toont vandaag lekker veel beeld van de al eerder aangekondigde 545e xDrive die er alleen als sedan komt. Waarom BMW de leuke modellen niet in Touring-versie brengt blijft een raadsel.

De nieuwe plug-in die naast de 530e komt heeft dus een zescilinder lijnmotor voorin liggen. In de 545e ligt verder de 109 pk sterke elektromotor. Samen is het aandrijfduo goed voor een systeemvermogen van 394 pk. Los heeft de zescilinder 286 pk bij zich. De krachten gaan via het xDrive-systeem en een achttraps Steptronic-automaat naar alle vier de wielen.

De topsnelheid van de phev is 250 kilometer per uur, of 140 kilometer per uur als u alleen de elektromotor gebruikt. Niet bepaald duurzaam, maar wel leuk: nul naar honderd kilometer per uur gaat in 4,7 seconden.

Voor de batterijen is dat natuurlijk niet goed. Het accupakket is 'maar' 12 kWh groot, het is tenslotte een plug-in hybride en geen volledig elektrische auto. Puur elektrisch komt de 545e tussen de 54 en 57 kilometer ver. Voor veel mensen is dat meer dan voldoende om elektrisch te kunnen forenzen.

Wie geïnteresseerd is in de 545e kan de BMW-phev vanaf september bestellen. Wat de auto kost laat BMW pas op een later tijdstip weten.