Eindelijk weer publiek bij F1: Monza krijgt 250 toeschouwers

Komend weekend rijdt de Formule 1 op de Tempio della Velocità, ofwel de Temple of Speed, in Monza. Voor Ferrari geen goed vooruitzicht, dus vieren ze een ander feest: ze hebben 250 toeschouwers geregeld.

Tifosi

De eerste Grand Prix van het jaar met een paar toeschouwers staat voor aanstaande zondag op de planning. In plaats van de honderdduizenden tifosi die jaarlijks voor Ferrari juichen zijn er slechts 250 mensen uitgenodigd. Weinig, maar het is een begin.

In tegenstelling tot vorig jaar kunnen we nu met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid stellen dat Charles Leclerc en Sebastian Vettel de Grand Prix niet gaan winnen. Desondanks zijn de bezoekers een Ferrari-feestje. Het Italiaanse merk heft toestemming weten te bemachtigen om een handvol bijzondere gasten mee te nemen. Het gaat daarbij niet om VIP-rijkelui, maar om artsen en verpleegkundigen.

Exact, dat zijn precies de mensen die in het begin van dit jaar zo zwaar werden belast aan het begin van de coronacrisis. De medische werkers zullen wellicht in het rood gekleed gaan, maar wit is natuurlijk toepasselijker voor hun functies. Overigens zal de volgende GP, volgend weekend op Mugello in Toscane, de eerste race zijn waar echt publiek wordt toegelaten. Ook zij zullen zich ver van elkaar moeten houden, en het zijn er maar 3.000. Desondanks is het een begin.