Ferrari presenteert 620 pk-sterke Portofino M

Ferrari heeft vandaag de gefacelifte Portofino gepresenteerd. Het model wint 20 pk en krijgt een M, voor Modificata.
Ferrari presenteert 620 pk-sterke Portofino M

Ferrari heeft vandaag de digitale doeken getrokken van de vernieuwde Portofino M. Het beroemde merk is trots omdat het het eerste nieuwe model is sinds het losbarsten van de coronacrisis. De uiterlijke wijzigingen bleven echter subtiel. Vooral onderhuids is er veel veranderd aan de supercabrio, die pas sinds 2017 op de markt is als vervanger van de California T.

Modificata

Ferrari brengt een traditie terug door de nieuwe Portofino de letter M als toevoeging te geven. Deze staat voor het Italiaanse woord modificata, dat zoveel betekent als "gewijzigd". De laatste keer dat we dit op een Ferrari zagen was 2006, toen de 575M Maranello uit productie ging.

Meer power

Naast enkele subtiele uiterlijke wijzigingen heeft de Portofino M vooral onderhuids flinke stappen gemaakt. Onder de kap vinden we een herziene 3,9 liter twin turbo V8. In vergelijking met het exemplaar in het vorige model heeft het nieuwe blok andere nokkenassen en een sensor die het mogelijk maakte om de turbo's 5,000 toeren extra te laten draaien.

Het eindresultaat is een winst van 20 pk bij een gelijk koppel van 760 Nm. Wel is er door de toevoeging van een constant regenererende Gasoline Particulate Filter in het uitlaatsysteem gedacht aan de uitstoot. Als gevolg hiervan zal de Portofino M waarschijnlijk wel inboeten aan het weinige uitlaatgeluid dat de auto al had.

8-bak

Een grotere verandering is het vervangen van de 7-traps sequentiële versnellingsbak met een exemplaar dat 8 verzetten kent. De transmissie is afgeleid van die in de exotische SF90 Stradale maar heeft langere ratios en een mechanische achteruitversnelling. De bak zagen we al eerder in het coupe zusje van de Portofino, de elegante Roma.

Met de verbeterde motor en bak is de Portofino in staat om de standaardsprint van nul naar honderd af te leggen in slechts 3,45 seconden. De top ligt op een mooi ronde 320 kilometer per uur.

Race Mode

De laatste grote verandering is een extra stand op de 'Manettino' aan het stuur. Naast Wet, Comfort, Sport en ESC-Off heeft de Portofino M nu ook beschikking over een Race mode. Die laatste stand staat de bestuurder toe om lol te hebben zonder dat het te gek wordt.

De dynamische stabiliteitscontrole-systemen blijven op de achtergrond aanwezig om wanneer nodig in te grijpen. Speciaal voor Race Mode is er de Ferrari Dynamic Enhancer, een systeem dat door het verdelen van de remdruk het stuurgevoel op de apex en exit van bochten te verbeteren.

Wanneer de Portofino M te bestellen is en wat ie moet kosten heeft Ferrari nog niet bekend gemaakt.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5fbbdc5352792', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });