Dit zijn de Nederlanders op Le Mans

Vanmiddag gaat de 88ste 24 uur van Le Mans van start. We zetten even de Nederlandse deelnemers op een rijtje.

Dit zijn de Nederlanders op Le Mans

Het is eindelijk weer zover! Na lang wachten is de 24 uur van Le Mans weer terug. Traditioneel wordt de race in juli gehouden, maar helaas stak corona daar een stokje voor. We zijn in ieder geval blij dat de legendarische langeafstandsrace weer verreden mag worden, ook al is het zonder publiek.

Zoals elk jaar staat er weer een brede selectie aan internationaal talent aan de start, maar de Nederlanders mogen ook zeker niet ontbreken. Ondanks afwezigheid in de LMP1 zijn er genoeg Hollandse rijders te vinden in de lager klassen. We hebben even een overzichtje gemaakt.

LMP2

Dit jaar zijn het vooral bekende namen bij de Nederlandse LMP2 deelnemers. Gelukkig voor ons hebben ze bijna allemaal een kans op het podium in het 24 auto's tellende veld. Alle teams gebruiken de dominante Oreca 07 met een gestandaardiseerde Gibson GK428 4,2 liter V8.

Vooral Racing Team Nederland met Jumbo-topman Frits van Eerd, ex-F1 coureur Giedo van de Garde en Formule E coureur Nyck de Vries gooit hoge ogen. Het Minardi-gele team start vanaf de derde plek in de LMP2.

Chinese Nederlander Ho Pin Tung is ook kanshebber met Jackie Chan DC Racing, het team dat in 2017 zelfs even overall leek te winnen. Hij start samen met Gabriel Aubry en Will Stevens vanaf de zesde plek in LMP2. LMP3-kampioen Job Van Uitert mag vertrekken vanaf plek vijf in LMP2 met Alex Brundle en Will Owen in de United Autosports machine.Op P11 in LMP2 vinden we voormalig DTM-coureur Renger van der Zande met Ben Hanley en Henrik Hedman in de Dragonspeed.

Opvallende nieuwkomer is Beitske Visser. De W Series en GT3-rijder maakt deel uit van een volledig vrouwelijk team samen met Super Formula coureur en Alfa Romeo F1 testrijder Tatiana Calderon en Formule 3 racer Sophia Flörsch. De Richard Mille Racing team auto start vanaf de 20ste plek.

  • #27 Dragonspeed USA Oreca 07 - Renger van Der Zande
  • #29 Racing Team Nederland Oreca 07 - Frits van Eerd, Nyck de Vries, Giedo van der Garde
  • #32 United Autosports Oreca 07 - Job Van Uitert
  • #37 Jackie Chan DC Racing Oreca 07 - Ho Pin Tung
  • #50 Richard Mille Racing Team Oreca 07 - Beitske Visser

LMGTE AM

Met het wegvallen van BMW in de LMGTE Pro klasse komt Nicky Catsburg helaas niet aan de start dit jaar. Wel kunnen we rekenen op Le Mans-veteraan en alleskunner Jeroen Bleekemolen. Net als BMW heeft Ford de categorie vaarwel gezegd, waardoor Bleekemolen over moest stappen op een Porsche 911. Hij mag met Ben Keating en Felipe Fraga starten vanaf de 44ste plek overall en 8ste plek in de klasse.

Drie plekken voor Jeroen vinden we Le Mans-debutant Larry ten Voorde. Als Porsche Supercup kampioen van 2020 geldt de 23-jarige als een van de heetste jonge talenten. Larry mag een tweede Team Project 1 Porsche delen met Matteo Cairoli en Egidio Perfetti.

  • #56 Team Project 1 Porsche 911 RSR - Larry ten Voorde
  • #57 Team Project 1 Porsche 911 RSR - Jeroen Bleekemolen

De 24 Uur van Le mans start om 14:30 vanmiddag. Bij RTL7 begint de 24-uurs uitzending echter al een uurtje eerder met een uitgebreide voorbeschouwing.

Achtergrond
  • Racing Team Nederland