Netflix bij Mercedes op Sochi voor Lewis Hamilton record

De makers van de populaire Netflix-serie Drive To Survive zullen te gast zijn bij Mercedes Petronas F1. Box to Box Films zal Lewis Hamilton's poging om het aantal overwinningen van Michael Schumacher te evenaren vastleggen. De laatste keer dat de crew in de Mercedes box aanwezig was liep het echter slecht af voor het team.

Netflix bij Mercedes op Sochi voor Lewis Hamilton record

Lewis Hamilton lijkt niet te stoppen. Sinds de introductie van de turbo-hybride regels in 2014 heeft de Brit vijf titels naar zijn hand gezet. Alleen in 2016 moest hij op vijf punten na zijn meerdere erkennen in teamgenoot Nico Rosberg.

Omdat Nico meteen met pensioen ging had hij de drie jaar daarna echter het rijk alleen. Rosberg's vervanger Valtteri Bottas was namelijk duidelijk niet uit hetzelfde hout gesneden.

Rekordmeister

Ook andere teams boden weinig tegenstand. Ferrari was of te langzaam, of aan het stuntelen met de strategie, of speelde (waarschijnlijk) vals. Red Bull Racing had vaak de betrouwbaarheid en het motorvermogen niet en was vaak pas een bedreiging als de kampioenschappen al besloten waren.

Met meer races dan ooit op de kalender, een superieure auto met ijzersterke betrouwbaarheid en bakken talent heeft Hamilton op dit moment 90 overwinningen op zijn naam weten te schrijven. Dit is een overwinning verwijderd van aantal dat Rekordmeister Michael Schumacher wist te scoren.

Aangezien er dit seizoen nog steeds geen serieuze tegenstand is, zal Hamilton Der Michael ongetwijfeld binnenkort voorbijsteken.

Hockenheim 2019

Productiemaatschappij Box to Box Films hoopt dit weekend het moment vast te leggen waarop Lewis Hamilton het aantal overwinningen van Schumacher evenaart. Voor de bijgelovigen onder ons brengt hun aanwezigheid echter perspectief. De laatste keer dat de Netflix-crew meeliep met Mercedes was namelijk tijdens de Grand Prix van Duitsland vorig jaar. Mercedes vierde op thuisbaan Hockenheim hun 125-jarige jubileum in motorsport en hun 200ste Grand Prix-start met een speciale witte (hmmm) livery.

De race liep uit op een drama. In drijfnatte omstandigheden schoof Lewis de baan af in de laatste bocht, beschadigde zijn voorvleugel en ramde over de afscheiding de pits in. Toen hij eenmal voor de box stond had niemand een idee wat er gebeurd was en welke banden op de W10 gezet moesten worden. Een ellenlange stop en een vijf seconden penalty voor zijn stunt bij pit entry zorgden ervoor dat Hamilton slechts als negende finishte. Valtteri Bottas maakte het verschrikkelijke weekend compleet door in de eerste bocht de muur in te spinnen.

De Netflix-vloek?

Het is voor Hamilton te hopen dat de aanwezigheid van Netflix dit keer geen vloek met zich meebrengt. Maar voor ons zou het de normaal doodsaaie race in Sochi voor het eerst spannend kunnen maken. Sinds de toevoeging van het ongeïnspireerde circuit op het voormalig Olympisch terrein in 2014 heeft Mercedes elke race die daar gehouden is gewonnen.

Nieuws
  • Mercedes Petronas F1