508 Peugeot Sport Engineered met 360 pk is officieel

Anderhalf jaar nadat de eerste beelden van de 508 Peugeot Sport Engineered opdoken op het internet is de auto eindelijk officieel. Na de enthousiaste reacties op de sportieve hybride 508 besloten de Fransen de auto echt op de markt te brengen als verjaardagscadeau aan zichzelf.

Peugeot 508 Sport Engineered

Ter gelegenheid van de 210e veraardag van het merk Peugeot tonen de Fransen vandaag een nieuw label: Peugeot Sport Engineered. De eerste auto die de speciale behandeling ondergaat is de Peurgeot 508. Zowel de 508 sedan als de 508 Station zijn als Peugeot Sport Engineered ontwikkeld. De eerste beelden van de auto doken anderhalf jaar geleden op. De auto had toen nog allerlei extreme vleugeltjes op allerlei plekken, maar die bleken al eerder gesneuveld te zijn. Het was desondanks toch een fijne verrassing dat Peugeot de auto daadwerkelijk ging maken.

Hybride

Het systeemvermogen van de plug-in hybride 508 PSE is 360 pk en het systeemkoppel is 520 Nm. De aandrijving is daardoor goed voor:

  • 0-100 km/uur in 5,2 s
  • 1000 m sprint in 24,5 s
  • 80 naar 120 km/uur in 3,0 s
  • topsnelheid van 250 km/uur (elektronisch begrensd)

Zoveel snelheid (een een flink batterijenpakket) moet natuurlijk ook weer tot stilstand gebracht worden. Daarom heeft Peugeot Sport 380 mm remmen geïnstalleerd in de 20 inch wielen (met Michelin Pilot Sport 4S banden). De spoorbreedte van de auto is voor met 24 mm verbreed en achter met 12 mm opgerekt.

Doordat de twee elektromotoren de voor én achterwielen aandrijven en de verbrandingsmotor de voorwielen ook aandrijft heeft de 508 PSE vierwielaandrijving. Daarvoor heeft Peugeot vijf rijmodi ontwikkeld:

Electric: voor 100 procent elektrisch rijden in totale stilte, met een actieradius van 42 km volgens de WLTP-cyclus. Zo heeft de bestuurder toegang tot milieuzones in steden en kan hij/zij bij snelheden tot 140 km/uur profiteren van het zeer directe en snelle acceleratievermogen van de elektromotoren.
Comfort: Hybridemodus met zachter afgesteld onderstel voor zeer comfortabel rijden.
Hybrid: deze modus activeert voor een optimaal verbruik automatisch de verbrandings- of elektromotor, afhankelijk van de omstandigheden.
Sport: het maximale vermogen van 265 kW (360 pk) beschikbaar voor ultiem rijplezier! Deze modus beïnvloedt ook de afstelling van besturing en onderstel, de reacties op het gaspedaal en de digitale motorafstelling. De brandstofmotor zorgt ervoor dat de batterij altijd maximaal is opgeladen.
4WD: maximale grip op glad wegdek en in vergelijkbare situaties.

Vanaf halverwege oktober kunt u bij de Peugeot-dealer terecht om een exemplaar te bestellen. Het is nog niet bekend wat de 508 Peugeot Sport Engineered gaat kosten.