Rinus Veekay pakt pole position op Indianapolis

Rinus van Kalmthout pakt pole op de Indianapolis Grand Prix-layout. Met een flinke marge in de kwalificatie heeft de Nederlander kans op een geweldig resultaat tijdens de Harvest GP vanavond om 21:45.

Rinus Veekay pakt pole position op Indianapolis

Rinus van Kalmthout heeft zijn Ed Carpenter Racing Lola-Chevrolet op pole position gezet voor de eerste race van de Harvest Grand Prix op Indianapolis. 'Veekay' is daarmee de eerste rookie die in 2020 de eerste startplek pakt. Daarnaast is de 20-jarige Hoofddorper de eerste Nederlander op pole in Indycar sinds Arie Luyendijk in 1999 de eerste plek veroverde voor de Indy 500.

De Harvest GP is de derde race die op de befaamde Indianapolis Motor Speedway gehouden wordt dit jaar, maar dit keer wordt de Grand Prix-layout gebruikt in plaats van de volledige oval. Eerder dit jaar pakte Van Kalmthout al een vijfde plaats op hetzelfde circuit voor de Indycar GP.

Met een tijd van 1:09.6903 was Rinus bijna acht tienden van een seconde sneller dan Josef Newgarden op de tweede plek, een flinke marge.

Dit bericht bekijken op Instagram

My first ever IndyCar POLE!

Een bericht gedeeld door Rinus VeeKay (van Kalmthout) (@rinusveekay) op

Ziggo

Mocht je benieuwd zijn of deze mijlpaal kan leiden tot het eerste podium of zelfs de eerste overwinning voor Veekay, dan kun je de Harvest GP volgen op Ziggo Sport. Race 1 wordt verreden over 85 ronden. Op de zaterdag volgt een race van 75 ronden. Om 21:45 begint de volledige live-uitzending van de eerste Indycar race met een Nederlander op pole in meer dan twintig jaar. Kijken dus!

Autoshows
  • Rinus Veekay via Twitter