EU-regels: Rolls-Royce moet lichtgevende beeldjes verwijderen

Arme Rolls-Royce-rijders. Als ze gekozen hebben voor een proleterig lichtgevend beeldje op de grille, moeten ze terug naar de dealer. De EU vindt dat het lichtvervuiling is en heeft de gloeiende nimfen verboden.

Spirit of Ecstasy

Ophef in de Britmedia. De EU dwarsboomt het oer-Britse Rolls-Royce. En dat ondanks de Brexit, het is me wat. Een EU-richtlijn met betrekking tot de verlichting van auto's heeft bepaald dat allerlei lampjes op auto's, die geen kop- of achterlichten zijn, uitgeschakeld moeten worden.

De Daily Mail heeft een Rolls-Royce-eigenaar weten te vinden die heel erg boos is op de EU. De patser met de glimneus baalt dat hij £3.500 heeft betaald voor de optie die hij nu verplicht moet uitschakelen: "I paid £3,500 for this option, and it’s being switched off like a light bulb." Arme ziel.

Rolls-Royce heeft overigens beloofd om de eigenaars van de uitgeschakelde kristallen Spirits of Ecstasy helemaal schadeloos te stellen. Dus waarom deze eigenaar zo kwaad is, dat weet niemand. Misschien is hij ineens een stuk minder rijk geworden?

De ordinaire glazen geest werd voor het eerst getoond op de elektrische Rolls-Royce 103EX. De visie op de komende honderd jaar had dat glimmende vliegmeisje voorop en het beviel de potentiële kopers. Sindsdien werd de optie geboden om het chromen model door een kristallen versie te vervangen.

De EU-regels maken daar nu een einde aan. Althans, in de EU. Als Groot-Brittannië vaart maakt met de Brexit, kunnen ze weer gewoon door met het opzichtige lampje. En buiten de EU kunnen kopers ook gewoon shinen.

Algemeen
  • Rolls-Royce