Pak een V8 rally Rover voor minder dan €10.000

Even de lockdown blues wegjagen? Zijwaarts de winter in is de beste manier, dus haal deze gave rally-spec Rover SD1. Met een 3,5 liter V8, vijfbak en achterwielaandrijving kan je je lol niet op.
Pak een V8 rally Rover voor minder dan €10.000

'Rover' is niet echt een naam die je snel verbindt met rally's. Toch was het merk in de jaren '70 en '80 fanatiek actief in de sport. Niet met een kleine hatchbak of een sportief coupeetje, maar met de statige 3500 limousine, ook wel bekend als de 3500. In Groep A-spec maakte de auto met zijn van een Buick-blok afgeleide V8 rally stages en racecircuits onveilig.

Voor een originele fabrieksauto tel je tegenwoordig tienduizenden euro's kosten, maar op Marktplaats is een mooi koopje te vinden. Aanbieder Ludo heeft namelijk een toffe zwarte 3500 met rallygoodies te koop. Met een volledige rolkooi, verbeterde ophanging en een aangepast interieur is de Rover klaar voor lol op onverharde paden.

De 3,5 liter V8 is voorzien van een snellere nokkenas, beter flowende uitlaat en een grotere Holley carburateur, waardoor het vermogen opgestuwd is naar 200 pk. Genoeg om lekker mee te spelen dus, maar niet zo veel dat je er bang van wordt. Een handgeschakelde vijfversnellingsbak en een sperdifferentieel van Quaife geven de coureur alle controle.

Zoals alle rallywagens is de SD1 gewoon gekeurd voor straatgebruik. Ludo vraagt €9.800 voor de driftBrit. Mocht je hopen op sneeuw deze winter en lekker snel zijwaarts voor 20:00 je bier willen ophalen, dan kun je een bod doen.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f912a863efcc', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });