Romain Grosjean vertrekt bij Haas F1

Eindelijk is de kogel door de kerk: Gene-ik geef Romain nog één kans want hij is trouw aan mij-Haas verlengt volgend jaar het contract van Romain Grosjean niet. De Fransman wordt inmiddels in verband gebracht met het Peugeot-project voor Le Mans. Grosjean reed vijf jaar bij Haas.

Romain Grosjean

Aan de vooravond van de eerste Portugese Grand Prix sinds jaren, en de eerste op het circuit van Portimão, is het silly season weer wat spannender geworden. Met het aangekondigde vertrek van Romain Grosjean bij Haas is er weer vraag over de bezetting van het team voor volgend jaar. Ook over Kevin Magnussen gonzen geruchten in de paddock over een op handen zijnd vertrek. Welke twee coureurs gaan dan voor de Amerikaanse formatie, met de iconische topman Günther Steiner, rijden?

Een van de genoemde namen is Nikita Mazepin. De Formule 2-coureur heeft een miljardair als vader en dat is handig voor Haas. Hoewel Gene Haas zelf ook miljardair is, zou het wel plezierig zijn als hij niet in zijn eentje alle bonnetjes op hoeft te pakken. Er wordt zelfs gefluisterd dat papa Mazepin, die ook goed bevriend is met Vladimir Poetin, een groot aandeel in Haas F1 heeft gekocht. Vader Dmitry Mazepin deed al eerder een poging om Force India te kopen. Dat mislukte toen Lawrence Stroll het team wegkaapte en er Racing Point van maakte en volgend jaar zelfs tot Aston Martin Racing omdoopt.

Grosjean

Grosjean reed de laatste vijf jaar bij het team van Haas. Meest bekend werd hij van de moordaanslag op Fernando Alonso op Spa in 2012 en uitspraak "I think Ericsson hit us" nadat Grosjean schijnbaar out of the blue de muur in reed tijdens de GP van Azerbeidzjan in 2018. Die uitspraak deed de Fransman overigens helemaal niet zelf, het was zijn engineer die dat vertwijfeld over de radio gooide nadat Grosjean zelf een fout maakte (die hij ook toegaf).

Grosjean is sinds 2009 in de Formule 1 actief. Hij startte ooit bij Renault, maar kenden een rampjaar en deed in 2010 een stap terug naar de GP2. In 2011 kon hij weer aanschuiven bij wat nu Lotus Renault heette, door het gruwelijke rally-ongeval van Robert Kubica. Daar bleek hij toch snel genoeg om zes jaar tijd 10 podiums bij elkaar te rijden, helaas was zijn reputatie als 'first lap nutcase' toch sneller.

Na de overstap naar nieuwe team van Gene Haas werd Romain vooral bekend om het aanmodderen in het achterveld, zeuren over de boordradio, tegen zijn teamgenoot aan te rijden en fouten te maken die zelfs de gemiddelde online lobby knullig zou noemen.

In 2021 komt er naar alle waarschijnlijkheid een voorlopig einde aan zijn verblijf in de F1. Romain heeft nog niet bekendgemaakt wat de toekomst hem gaat brengen. Er wordt gezegd dat Peugeot hem wil hebben voor het hypercar-project voor Le Mans. Maar ook de Formule E is een mogelijkheid voor de coureur.

Nieuws
  • Haas F1 Team